Υπερδιπλασιάστηκε το κακόβουλο λογισμικό με στόχο «έξυπνες» συσκευές το 2017

Ο συνολικός αριθμός δειγμάτων κακόβουλου λογισμικού με στόχο «έξυπνες» συσκευές έχει ξεπεράσει τις 7.000, με περισσότερα από τα μισά δείγματα να κάνουν την εμφάνισή τους το 2017 σύμφωνα με τους ερευνητές της Kaspersky Lab. Με περισσότερες από 6 δισεκατομμύρια «έξυπνες» συσκευές να χρησιμοποιούνται σε ολόκληρο τον κόσμο, οι άνθρωποι κινδυνεύουν ολοένα και περισσότερο από το κακόβουλο λογισμικό που στοχεύει τη συνδεδεμένη ζωή τους. (περισσότερα…)

Continue ReadingΥπερδιπλασιάστηκε το κακόβουλο λογισμικό με στόχο «έξυπνες» συσκευές το 2017

Δωρεάν εργαλεία από την ESET για την καταπολέμηση των πρόσφατων ransomware

Η ESET ανακοίνωσε τη διάθεση δύο χρήσιμων εργαλείων για την καταπολέμηση των κρουσμάτων από τις πρόσφατες επιθέσεις ransomware, συμπεριλαμβανομένου του WannaCry (WannaCryptor) καθώς και μίας παραλλαγής του διαβόητου ransomware Crysis ransomware, που ευθύνεται για την προσθήκη των επεκτάσεων .wallet και .onion στα αρχεία που μολύνει. (περισσότερα…)

Continue ReadingΔωρεάν εργαλεία από την ESET για την καταπολέμηση των πρόσφατων ransomware

Contest Finder: Η εφαρμογή για να βρίσκεις εύκολα τους τρέχοντες διαγωνισμούς από Έλληνες δημιουργούς [Video]

Η συγκεκριμένη εφαρμογή σας παρέχει καθημερινή ενημέρωση για τους εν εξελίξει διαγωνισμούς, προσφέροντας σας την δυνατότητα να τους δείτε όλους μαζί συγκεντρωμένους, αλλά και ανά κατηγορία. Επίσης παρέχεται η δυνατότητα να αποθηκεύσετε και να έχετε συγκεντρωμένους όσους από αυτούς τους διαγωνισμούς σας ενδιαφέρουν. (περισσότερα…)

Continue ReadingContest Finder: Η εφαρμογή για να βρίσκεις εύκολα τους τρέχοντες διαγωνισμούς από Έλληνες δημιουργούς [Video]

Απόφαση σταθμός: Οι πάροχοι μπορούν να πωλούν το ιστορικό πλοήγησης στο Internet χωρίς την άδεια του χρήστη

Η είδηση, δυστυχώς, πέρασε στα ψιλά τις τελευταίες ημέρες, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντική για όλους τους χρήστες παγκοσμίως, παρότι για την ώρα αφορά μόνο τις ΗΠΑ. Τον περασμένο Οκτώβριο και επί προεδρίας Barack Obama, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC – Federal Communications Commission) ενέκρινε τη θέσπιση νέων κανόνων για την προστασία της ιδιωτικότητας των χρηστών απαιτώντας ουσιαστικά από τους παρόχους τηλεπικοινωνιών να ενημερώνουν τους χρήστες και να ζητούν την έγκριση τους προτού μοιραστούν ή πουλήσουν τα δεδομένα της περιήγησης τους σε τρίτους. (περισσότερα…)

Continue ReadingΑπόφαση σταθμός: Οι πάροχοι μπορούν να πωλούν το ιστορικό πλοήγησης στο Internet χωρίς την άδεια του χρήστη